Vi viser dig vejen til billigste flybilletter. Læs mere her.

En vigtig del af at planlægge en rejse er at finde de billigste billetter, så der er ekstra lommepenge at gøre med, når vi kommer frem til selve feriedestinationen. Derudover frigiver det også ekstra plads i budgettet til de mange andre ting, som er nødvendigt at have på plads før afrejsen – som fx kufferter og powerbanks så du ikke løber tør for strøm i flyet og badedyr til strandturen.

Blogs, medier m.fl. har tendens til at fremhæve, at nogle ugedage er bedre at købe på end andre, for at få den billigst mulige flybillet. Men sådan er det ikke længere. Den måde, hvorpå flyselskaberne fastsætter priserne, har ændret sig meget i de senere år, hvilket har påvirket den optimale dag til at købe flybillette på.

Nu svinger priserne på flybilletter hver dag baseret på algoritmer, der bruger variabler såsom antallet af pladser til rådighed på flyet, priserne hos konkurrenterne, helligdage m.m. Derfor er det ikke længere muligt at fremhæve én bestemt ugedag, hvor det er billigst at finde flybilletter.

Når det er sagt, kan man dog med fordel undgå at købe flybilletter i weekender, da det er her, at flest mennesker leder efter flybilletter, og priserne derfor øges for at drage fordel af den store efterspørgsel.

Hvornår er flybilletter billigst?

Desværre er der ingen nøjagtig formel, men der findes tip, der hjælper dig med at spare så meget som muligt, når du køber din næste flybillet.

Ifølge Skyscanners flysammenlignere er en af måderne at finde billige flybilletter på at planlægge din rejse i god tid. Det bedste tidspunkt at købe en flybillet til de populære destinationer på, er mellem seks og syv uger før afrejsedatoen. Rejseplatformen afliver samtidig myten om den formodede fordel ved last-minute-flyvninger, da du i gennemsnit betaler 25% mere end gennemsnitsprisen og 45% mere end den optimale pris, når du bestiller i sidste øjeblik.

Hvis du planlægger at rejse til en destination i Europa, får du en bedre pris, hvis du bestiller seks måneder i forvejen, da priserne begynder at stige fra otte eller ni uger før afrejsetidspunktet.

Hvis du planlægger en transatlantiske flyvning, vil den optimale købsdato være ca. 27 eller 28 uger (ca. 7 måneder) før afgang, hvis din destination er USA.

Skyscanner har et værktøj, der giver dig mulighed for at vide det bedste tidspunkt at købe en flyrejse fra en specifik lufthavn.

Brug af VPN-forbindelse kan sikre dig billige flybilletter

Når du bestiller din flybillet på nettet, er det ikke ligegyldigt, hvor i verden du sidder placeret, når du bestiller. Fly sammenligningssider sporer din lokation ved brug af:

Cookies: Søgemaskinerne gemmer information om dine seneste søgninger på en specifik flyafgang, og kan dermed se, om du tidligere har søgt på denne afgang. Er det tilfældet, kan denne information bruges til at øge billetprisen.

IP-adresse: Denne giver søgemaskinen adgang til viden om, hvilket land du befinder dig i, når du søger. Jo mere velstående land, du søger fra, jo højere vil prisen som regel være, da det formodes, at du har råd til at betale en højere pris.

Mobil-sporing: GPS funktion på din mobile enhed, afslører hvor i verden, du befinder dig, hvis du bestiller din billet fra fx din mobiltelefon. Her vil billetprisen igen kunne variere alt efter det pågældende lands generelle indkomstniveau.

For at undgå ovenstående skal have en negativ indflydelse på din flybilletpris, kan du med fordel slette dine cookies før du søger efter flybilletter samt så din mobilsporing fra. I forhold til IP-adressen, kan du med fordel benytte en VPN-forbindelse.

PureVPN logo

PureVPN: Din vej til billige flybilletter

PureVPN kan alt det en VPN skal kunne. Den giver dig bl.a. mulighed for at købe billige flybilletter.
81.-
Kun 21.-
Spar 74%

Når du bruger en VPN-forbindelse, anbefaler vi, at du gør brug af følgende tips:

  • Brows fra lande med lavere indkomst
  • Skift din IP til luftfartsselskabets land

Disse to tips sikre dig, at du få den lavest mulige billetpris på dine flybilletter. Hvis du krydrer det med at slette din søgehistorik og bestille billetterne i god tid, så er du rigtigt godt på vej til at sikre dig den billigst mulige flybillet.