Hvor møder du nemmest kærligheden, og hvilken datingside er bedst? Vi guider dig i kærlighedsjunglen her.

1.189.020. Så mange enlige danskere var der ifølge Danmark Statistik i 2018. Det hidtil højeste antal nogensinde på daværende tidspunkt. En stor del af dem er formentlig på udkig efter en kæreste, og her kommer det paradoksale: vi får flere og flere muligheder for at finde kærligheden, men det ser ud til at blive svære og svære.

Ja, det med kærlighed er svært. Men husk på, du får sjældent hvad du ønsker uden at kæmpe for det. Vi vil forsøge at hjælpe dig på vej, uanset om du leder efter hyggeligt selskab eller den eneste ene.

Hvilken datingside er bedst? Det afhænger af dig

BilledeNavn på datingsite BeskrivelseOpret dig her
Dating.dk

Dating.dk

  • Et af Danmarks
    største datingsites
  • Masser af profiler
  • For alle aldre
Opret gratis profil
40 Plus

40 Plus

  • For dig over 40
  • Find både venner og kærester
Opret gratis profil
Senior.dk

Senior.dk

  • Mødested for dig, der er 50+
Opret gratis profil

Vi må være helt særlige fra start og indrømme, at der ikke findes noget entydigt svar på, hvilken datingside, der er bedst. Der findes et hav af dem skræddersynet til nærmest alle typer af mennesker, og de typer, du vil date.

Der skal også lyde en advarsel. Ikke alle datingsider har reelle hensigter. Nogle er oprettet som pengemaskiner med falske brugertal og falske profiler.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvor du skal starte er danske Dating.dk et rigtig godt bud. Det er Danmarks ældste datingside tilbage fra dengang det kostede en formue at gå på internettet.

Vores måde at date på har selvfølgelig ændret sig siden 1990’erne, og at møde hinanden på netdating er blevet meget mindre tabubelagt. I dag er Dating.dk efter eget udsagn det største datingsite herhjemme.

Hvilken datingside skal jeg vælge? 

Det er ikke sikkert, du rammer den rigtige datingside for dig i første forsøg. Så opret en gratis profil på flere forskellige, og brug lidt tid på at få et indtryk af om tone, kønsfordeling, aldersfordeling, geografi osv. passer til dig – om der er nok profiler til, at det er et meningsfyldt sted at starte dialoger med potentielle dates.

Vent med at gøre en masse ud af din egen profil, indtil du ved om du bliver hængende. Det er spild af tid, hvis du efter et par dage finder ud af, at det ikke er noget for dig.

Hvis du melder dig til et introduktionsabonnement i starten, skal du huske at afmelde det igen, hvis det ikke er et sted for dig.

Betalt eller gratis profil?

De fleste datingsider lader dig oprette en gratis profil, men mange steder er den så godt som ubrugelig. For at få det fulde udbytte, skal du have en betalt profil. Priserne svinger, men typisk kan du få rabat, hvis du køber eksempelvis et år ad gangen.

Hvis du på forhånd har dannet dig et indtryk af profilerne og mulighederne på forskellige sider, er der større chance for at du ikke spilder dine penge ved at købe abonnement på en side, som ikke passer til dig.

Du er bedst sikret på danske sider

Netop fordi datingsider svinger så meget i kvalitet, bør du være nysgerrig, men kritisk når du udforsker dem. Du kan med fordel vælge et datingsite, hvor firmaet bag er registreret i Danmark. Så er du nemlig beskyttet af dansk lovgivning, hvis der bliver problemer i forhold til betalingen af abonnementet.

Selvfølgelig findes der hæderlige datingsider i udlandet. Skulle uheldet være ude er det dog nemmest at få dine penge tilbage af en dansk virksomhed.

Alle de datingsider vi nævner i guiden her er danske.

For dig over 40

Hvis du er over 40 er danske 40Plus værd at afprøve. Kønsfordelingen er efter sigende ligelig, og det er også en social platform. Her kan du både finde venner og kærester.

Du kan oprette en gratis profil, men de fleste af funktionerne forudsætter et abonnement.

For dig over 50

Senior.dk beskriver sig selv om “mødested og datingside for alle over 50 år”. Det er eget af samme danske firma som 40Plus. Det er gratis at oprette en profil, men den fulde funktionalitet kræver et abonnement.

Hvilken datingside er bedst? Del guiden med andre:

Guides efter kategori: