Der kan være mange penge at spare på elregningen. Hvad koster strøm? Få svaret hos Viguider.dk

Vil du spare penge måned efter måned, eller gøre noget godt for klimaet? Så er dit strømforbrug værd at kigge nærmere på. I Danmark har vi frit valg af el-leverandør. Det betyder, at du selv kan bestemme hvilket firma, der sælger strømmen i dine stikkontakter.

Uanset hvem du vælger er selve strømmen den samme, og alle firmaer lægger de samme afgifter til staten oveni den rå elpris. Men den kan til gengæld svinge utrolig meget.

Læs med her.

Hvad koster strøm?

Hos de fleste danske elselskaber koster en kilowatttime (kWh) omkring 2,5 kr. inkl. skatter og afgifter. Men det er som nævnt kun en tommelfingerregel.

De fleste selskaber holder fast i en gammel afregningsmodel, hvor du betaler samme pris for dine kWh døgnet rundt og året rundt. Det er paradokssalt fordi alle elselskaber køber strømmen på den statslige elbørs, og her svinger prisen fra time til time. Det giver dig mindre valgfrihed som forbruger, fordi du ikke får noget ud af at planlægge dit strømforbrug – altså at sætte en timer på opvaskemaskinen, vente lidt med vasketøjet osv. indtil strømmen er billig.

Sådan får du billig strøm og fuld valgfrihed

Det danske elsekskab Barry gør tingene på en ny måde. Her bruges moderne teknologi til at give dig et fuldstændigt overblik over dit elforbrug time for time, og det er nemt at spare på strømmen.

Forklaringen er, at alle danskere efterhånden har fået skiftet deres gamle elmåler ud med en smart elmåler. Og det bruger Barry til at give dig hidtil usete muligheder.

Strøm til indkøbspris

Hos Barry køber du strømmen til samme pris som på den statslige elbørs – med andre ord er der ingen faste priser. Via Barry-appen får du et hurtigt overblik over hvad en kWh koster netop nu og time for time resten af dagen. Derudover kan du også se morgendagens elpriser. Det giver dig mulighed for at planlægge dit forbrug, så du kan bruge mest strøm i de billigste timer.

Du kan endda få pushbeskeder, når strømmen er billig og/eller dyr.

Det eneste Barry tjener på dig som kunde er 29 kr. i abonnement om måneden.

Løbende betaling

Det er slut med at vente i uvished på din elopgørsel. Hos Barry kan du enten betale for dit forbrug dagligt eller månedligt.

Styr på klimaregnskabet

Dit elforbrug har selvfølgelig en negativ indflydelse på klimaet, men med Barry er det nemt at gøre noget ved.

Du kan nemlig se, hvornår strømmen er grønnest – og få besked om det.

Vil du klimakompensere for dele af eller hele tid elforbrug, kan du det med nogle få tryk på mobilen.

Skift til Barry og få 200 kr. gratis strøm

Gør din strøm billigere, grønnere og smartere

hvad koster strøm

Brug promokoden #Kasper633 og få 200 kr. gratis strøm

  • Strøm til indkøbspris
  • Følg med i dit elforbrug time for time
  • Få besked når strømmen er billigst
  • Overblik over hvornår strømmen er grønnest
  • Daglig, månedlig eller kvartalsvis betaling
  • Skift elselskab helt problemfrit

Det er nemt og gratis at skifte til Barry. Du skal bare hente app’en til iPhone eller Android eller udfylde en kort formular online – de tager sig af resten; også opsigelsen hos dit nuværende elselskab.

Bruger du promokoden #Kasper633 får du 200 kr. gratis strøm, når du er blevet Barry-kunde.

Hvad koster strøm? Del guiden:

Guides i andre kategorier: