Skal dit website højere op på Google? Så bør du kende begrebet linkbuilding. Hvad er linkbuilding, og hvordan kommer man i gang? Få svaret her.

At have verdens bedste website er ligegyldigt, hvis der ikke er nogen besøgende. Der er mange måder at markedsføre sig på, og i guiden her kigger vi nærmere på her: linkbuilding – eller nærmere bestemt den effekt linkbuilding kan have på dit websites placeringer i Googles søgeresultater.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en teknik, man bruger i søgemaskineoptimering (SEO), altså kunsten i at opnå bedre placeringer i søgemaskinernes organiske (ikke betalte) placeringer. At “bygge links” er en systematisk måde at skaffe flere links til sit website, og dermed øge chancen for gode Google-placeringer.

Man kan bygge links ved at overbevise andre website-ejere om at linke, ved at bytte links med andre og ved at købe sig til links. Det er tre forskellige måder at lave linkbuilding på.

Hvis der rundt omkring på nettet er mange links til din hjemmeside, er der større chance for, at dit website generelt ligger højt på Google.

Stærke links har den største SEO-mæssige effekt, så når man laver linkbuilding bør det være en afgørende faktor. Styrken af et domæne kan opgøres på forskellige måder. Et af de mest udbredte er den såkaldte DR (Domain Rating). Det er en score fra 0-100, der angiver domænets styrke. 100 er bedst, og praktisk talt umuligt at opnå.

Tjek din Domain Rating her

DR er en målestok udviklet af Ahrefs – et af verdens mest anerkendte SEO-værktøjer. Du kan tjekke DR for alle hjemmesider helt gratis her

Linkbuilding styrker din Domain Rating

Hele formålet med linkbuilding er at få din DR til at stige. Google ser nemlig links som en anbefaling. Så jo højere DR, det website, der linker til dig har, desto højere positiv effekt i søgeresultaterne.

DR udregnes ud fra, hvor mange links, der er til et website – og hvor høj DR de linkende sider har. Et eksempel:

I skrivende stund har Ekstrabladet.dk en DR på 88. Politiken.dk har en DR på 84. Så det vil have en større SEO-effekt for dig at få et link fra Ekstra Bladet end Politiken, ligesom det også vil påvirke din egen DR mest at få et link fra det store tabloidmedie, end den pæne køberhavneravis.

Det skal også nævnes, at to links fra samme domæne ikke er dobbelt så godt som ét.

Derudover: Jo tættere dit site kommer på DR 100, desto mere skal der til for at hæve scoren.

Sådan kommer du i gang med linkbuilding

Nu har du fået en kort introduktion til linkbuilding, og hvorfor det påvirker Google. Så hvordan kommer du i gang?

Den danske platform SEO Works har samlet hundredevis af linkbuilding-muligheder i alle prisklasser. Du får hurtigt et overblik over hvert sites DR og prisen for et link. I de fleste tilfælde laves linket i en artikel eller blogindlæg, der hvor du køber det.

Hvis du ikke selv vil skrive artiklen/indlægget kan du hyre SEO Works til det for rimelige penge. Alt klares på samme platform, og du får én samlet faktura hver måned.

Hvad er linkbuilding? Del guiden:

Guides i andre kategorier